Het eerste gebouw staat op de baan

Eindelijk is het zover, het eerste gebouw is op de baan geplaats, het is een lokloods die op de draaischijf aansluit. De details van de lokloods worden beschreven in het betreffende onderdeel bij de huisjes.

Als ondergrond van de lokloods is een laag van 0,5 cm zogenaamd architectenkarton. Twee lagen papier met daar een schuimlaag tussen. Daarop is een kurkplaat van 0,5 mm dikte aangebracht, waarop de klei van de bestrating is aangebracht. Deze onderlaag is noodzakelijk omdat alle gebouwen die op de baan gaan komen aan de onderzijde een halve centimeter langer zijn, waardoor ze in de bodem staan en niet er bovenop.

Het als eerste op de modelbaan geplaatste gebouw, een lokloods

De bestrating in de lokloods is tevens de eerste op de modelbaan. Het achterste gedeelte in de lokloods is uitgevoerd zoals het plein bestraat moet gaan worden, met kinderkopjes. De rest is een soort baksteen bestrating zoals deze naar verwachting ook op het perron aangebracht gaat worden.
De bestrating is experimenteel aangebracht, de kwaliteit van het achterste gedeelte is slecht. Indien er een locomotief in de lokloods staat is de bestrating nagenoeg niet meer zichtbaar, waardoor het acceptabel is.

Op de foto wordt de bestrating van de lokloods getoond. De bestrating is een experiment, de methodiek is nog niet helemaal uitontwikkeld. Ook is het interieur van de lokloods zichtbaar op de foto.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.